zonder vrijwilligers geen circus....  
  Medewerker zijn, wat doe je dan? Dat verschilt nogal van wat je "taak" bij Il Grigio is. Het is aan jou te bepalen, hoeveel tijd je erin wilt steken. In al die jaren is er nog steeds geen draaiboek gemaakt en als vanzelf komt alles en iedereen na de zomervakantie bij elkaar en pakken we de draad weer op waar we het jaar daarvoor gebleven waren. De leiders oefenen iedere week met hun nummer en bouwen hun act langzaam op. De mannen van de techniek zijn door het jaar heen bezig van alles te ontwerpen, verbeteren, vervangen en aan te passen. Achter de schermen werkt ook door de PR-afdeling het hele jaar door: contacten leggen en onderhouden, zorg dragen voor 'het gezicht' van Il Grigio in de wereld buiten het circus. Maar vooral het karakteristieke van ons circus benadrukken en uitdragen: bijzonder kindervakantiewerk dat al meer dan 50 jaar dankzij de inzet van al die vrijwilligers doorgang kan vinden.  
     
  De kledingdames beginnen rond kerst met bekijken welke acts in het nieuw gestoken worden. Welke kostuums moeten uitgelegd en groter gemaakt worden en wat zouden leuke accesoires zijn bij de komende voorstelling? De afdeling inkoop pakt de lijsten weer bij elkaar en bekijkt of het assortiment versnaperingen, drank en ijs nog aanpassing behoeft. Muziek en licht bepalen mede de show. Ook zij zijn achter de schermen het jaar rond bezig met onderhoud van apparatuur en het uitwerken van nieuwe ideeën.  
     
  Tijdens de voorstellingen luistert iedere seconde heel nauw en wordt er hard gewerkt. De mensen aan de reserveringslijnen werken in "ploegendienst": "Goedemorgen, met Jeugdcircus Il Grigio". Zij kunnen u ook de route vertellen. Hoe ziet de ontvangsthal eruit dit jaar? Let maar op, ieder jaar weer iets anders. Ook hier wordt maanden vooraf al over nagedacht en aan gewerkt.
 
     
  Alles bij elkaar erg veel werk, maar plezier en gezelligheid blijken al meer dan 50 jaar het ideale smeermiddel te zijn in de geoliede machine die Il Grigio heet. En dan, iedere dag als de voorstelling is afgelopen, wordt er nog even nagepraat op de pisterand: Wat ging goed en wat kan morgen beter? Het fijne is dat we ook de kans krijgen om het nog beter te doen, tenslotte zijn er nog een aantal voorstellingen te gaan. Na twee weken voorstellingen wordt er nog een laatste dag erg hard opgeruimd en dan kan iedereen met plezier op vakantie: tot over twee maanden!
 
     
  Tja, medewerker zijn, wat doe je dan? Veel, maar boven alles: zorgen dat alle kinderen stralen in de piste!